Barcelona

Barcelona

уторак, 29. април 2014.

Povratak kući

Milano

Po povratku kući, posetili smo još jedan Italijanski grad, grad šopinga, Milano.


U Milano turisti dolaze zbog prelepih građevina, umetnosti i mode, a s obzirom na to da se većina glavnih atrakcija nalazi u centru grada, neće vam trebati mnogo vremena da ih obiđete. Milano je čuven po gotskoj katedrali (Duomo).
Milanska katedrala (Duomo) sedište je milanske arhiepiskopije, a širom sveta poznata je po svojoj gotičkoj arhitekturi, promociji hrišćanske vere, kao i po tome što je jedna od najvećih crkava na svetu, takođe, druga je crkva po veličini u Italiji, ali i druga po veličini gotička katedrala na svetu. Ova katedrala još uvek nije završena, a proces gradnje započet je krajem 14. veka. Milanska katedrala izgrađena je od cigala, fasada je prekrivena belim mermerom, osnova je u obliku latinskog krsta, a pet brodova razdvojeni su sa 40 stubova. Za turiste je otvoren krov katedrale, pa imate mogućnost da izbliza vidite neverovatne skulpture koje su tu smeštene.


Za sve zainteresovane, koji svoje putovanje žele da organizuju kao mi, postavila sam mapu na google map-u, da se lakše snađete :  OVDE

Нема коментара:

Постави коментар